Fruktig, något kryddig smak med inslag av fat, svarta
vinbär, blåbär, plommon, viol, örter och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött.
Argentina
Kryddig, fruktig smak med inslag av hallon,
körsbär, viol, färska örter, blodapelsin, lakrits och vitpeppar. Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk- eller lammkött, eller till
vegetariska rätter.
Sydafrika
Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, björnbär,
choklad, svarta vinbär, lagerblad, svartpeppar, viol och örter. Serveras vid
cirka 18°C till rätter av mörkt kött, gärna grillat.
Chile
Bärig smak med inslag
av körsbär, basilika, hallon, jordgubbar och blodapelsin. Serveras vid cirka 16°C
till vegetariskt eller till rätter av ljust kött.
Italien
Nyanserad, något kryddig smak med inslag av fat, lingon,
nypon, lavendel, svart te och kakao. Serveras vid 16-18 °C till rätter av ljust
kött, eller till inte alltför smakrika rätter av lammkött.
Kroatien